• Bine aţi venit pe site-ul oficial

    al Federaţiei de Ciclism din RM

    Scopul nostru este dezvoltarea ciclismului în Republica Moldova

    Detalii
1
/
3
/
MOLDAVIAN CYCLING FEDERATION

Federaţia de ciclism din Republica Moldova

Este o asociaţie obştească sportivă care promovează în Republica Moldova asemenea probe sportive de ciclism precum: ciclismul pe şosea, ciclismul montan (MTB), BMX şi le reprezintă pe arena internaţională.
Federaţia de ciclism din Republica Moldova a fost înregistrată oficial de către Ministerul Sportului din Republica Moldova, Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) şi Uniunea Europeană de Ciclism (UEC) şi are tot dreptul oficial de a administra şi a dezvolta ciclismul din ţara noastră.

Detalii

Ciclism pe şosea

Ciclismul pe şosea se practică pe suprafeţe tari cu biciclete cursiere speciale. Ciclismul pe şosea a devenit probă olimpică în anul 1986. Principalele competiţii de ciclism internaţionale sunt: Tour de France, Giro d’Italia şi Vuelta a España.

Mountainbiking

Mountainbiking (MTB) sau ciclismul montan înseamnă să mergi cu bicicleta pe drumuri neasfaltate, pe poteci, prin noroi, pe pietre, stânci, prin praf, frunze și prin iarbă.

Free Ride

Free Ride este un stil de ciclism, care presupune parcurgerea cu bicicleta a unor trasee dificile, uneori construite artificial, folosind atât obstacole naturale, cât şi artificiale.

BMX

BMX este unul din stilurile ciclismului. Pentru această disciplină a ciclismului se foloseşte acelaşi tip de bicicletă – BMX. Acest sport a apărut în anii 70’ datorită copiilor şi adolescenţilor, care cu orice preţ îşi doreau să participe competiţiile de motocross.

Trial

Trialul este una din probele mountainbikingului, care constă în depăşirea obstacolelor cu bicicleta. Obstacolele pot fi naturale şi artificiale: parapeţi, pietre, buşteni, scânduri.

CICLISMUL PENTRU TOŢI

Devino membrul FCRM

Trimite cerere
FII LA CURENT

Ştirile ciclismului moldovenesc

Rezultatele cursei deschis „Orheiul Vechi XCM” 2022

18.05.2022
Sâmbătă, 14 mai 2022, s-a încheiat concursul de ciclism deschis „Orheiul Vechi XCM” 2022. Протокол Соревнований «Orheiul Vechi XCM» 2022 on Scribd

Înscrierile pentru cursa „Orheiul Vechi XCM” 2022 sunt deschise

17.04.2022
Evenimentul sportiv anual „Orheiul Vechi XCM” este o competiție de ciclism de tipul mountain bike cross country marathon (XCM), destinată oricărui ciclist profesionist sau amator și are drept scop promovarea ciclismului montan în Republica Moldova, a patrimoniului deosebit Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi și a unui mod de viață activ și sănătos. Cursa „Orheiul Vechi XCM” 2022 este organizată de clubul sportiv MTB.MD și Federația de Ciclism din Republica Moldova. Participarea cicliștilor profesioniști la cursă este posibilă numai cu licență. Participarea cicliștilor profesioniști la cursă este posibilă numai cu licență. Sportivii profesioniști sunt scutiți de plata taxei de înscriere și pot participa doar dacă au licență. Puteți achiziționa o licență pentru 2022 de la link-ul: Achiziționarea de licențe sportive pentru 2022. Amatorii plătesc taxa de intrare în suma prescrisă. Sportivii profesioniști în lipsa licenței pot participa numai dacă sunt respectate restricțiile de vârstă ale categoriei Amatori și plata taxei corespunzătoare. Înregistrarea participanților este disponibilă la link-ul: Înscriere Categorii de participanți: Cadeți 2006-2007 Juniori 2004-2005 Anders 2000-2003 + Elite 1999+ (clasamentul general) Fetelor Programul evenimentului: 09:00 – 10:30      Înregistrarea și ridicarea pachetelor de start! 10:30 – 10:55      Ședința tehnică în zona de Start 10:55     Poziționarea concurenților la Start 11:00     START Tura lungă 11:15     START Tura scurtă 17:00 – 17:20      Verificarea rezultatelor 17:30     Festivitatea de premiere   Premierea categoriilor cu licență va fi efectuată aparte de către reprezentații FCRM. Citește mai multe despre evenimentul „Orheiul Vechi XCM” 2022

Rezultatele Campionatului Deschis al orașului Tiraspol 2022

12.04.2022
Duminica trecută s-a încheiat Campionatul Deschis al orașului Tiraspol, dedicat memoriei onoratului antrenor Mirchin I.S. Campionatul s-a desfășurat pe 8-10 aprilie pe Autostrada Dubasari și este Prima Etapă a Cupei Moldovei la Ciclism 2022. Tiraspol, Rezultate 8 Aprilie 2022 on Scribd Tiraspol, Rezultate 9 Aprilie 2022 on Scribd Tiraspol, Evaluarea Participanților 2022 on Scribd

Rezultatele Adunării Generale ordinare de raportare din 4 martie 2022

12.03.2022
Vineri, 4 martie 2022, în cadrul Adunării Generale ordinare de raportare, au avut loc alegerile Președintelui Federației de Ciclism a Republicii Moldova, precum și a altor structuri executive. Actualul președinte al Federației, Igor Șorin, a fost reales în unanimitate în funcția de președinte pentru următorii patru ani (până în 2026). În cadrul programului de dezvoltare a ciclismului pentru anii 2022-2026, prezentat în cadrul Adunării Generale, au fost exprimate pozițiile privind dezvoltarea regională a ciclismului în țară, extinderea calendarului național pentru toate vârstele, atragerea de noi parteneri financiari, construcția unei piste de BMX și dezvoltarea acestei discipline olimpice, precum și extinderea contactelor cu structurile internaționale pentru obținerea suportului tehnic și integrarea Federației de Ciclism a Republicii Moldova în structurile de conducere ale Uniunilor Europene și Internaționale de ciclism.

Achiziționarea de licențe sportive pentru 2022

02.02.2022
Dragi sportivi! Vă reamintim că puteți solicita o licență pentru anul 2022, completând formularul disponibil pentru descărcare și trimițându-l împreună cu o fotografie pe fundal alb (ca pentru documente) la adresa moldciclism@gmail.com. De asemenea, vă informăm că toate cererile de licențe pentru anul 2022 primite înainte de 1 martie 2022 vor fi procesate gratuit. Această opțiune este disponibilă pentru toate categoriile de sportivi. Începând cu 1 martie 2022, o licență de sportiv va fi supusă unei taxe în funcție de categoria aleasă: Sportivi până în anul nașterii 2004 inclusiv (Copii, Cadeti mici, Cadeti) – 200 lei Sportivi născuți în 2003 și mai sus (Juniori, Under 23, Elite, Masters) – 400 lei. Cerere