• Bine aţi venit pe site-ul oficial

    al Federaţiei de Ciclism din RM

    Scopul nostru este dezvoltarea ciclismului în Republica Moldova

    Detalii
1
/
3
/
MOLDAVIAN CYCLING FEDERATION

Federaţia de ciclism din Republica Moldova

Este o asociaţie obştească sportivă care promovează în Republica Moldova asemenea probe sportive de ciclism precum: ciclismul pe şosea, ciclismul montan (MTB), BMX şi le reprezintă pe arena internaţională.
Federaţia de ciclism din Republica Moldova a fost înregistrată oficial de către Ministerul Sportului din Republica Moldova, Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) şi Uniunea Europeană de Ciclism (UEC) şi are tot dreptul oficial de a administra şi a dezvolta ciclismul din ţara noastră.

Detalii

Ciclism pe şosea

Ciclismul pe şosea se practică pe suprafeţe tari cu biciclete cursiere speciale. Ciclismul pe şosea a devenit probă olimpică în anul 1986. Principalele competiţii de ciclism internaţionale sunt: Tour de France, Giro d’Italia şi Vuelta a España.

Mountainbiking

Mountainbiking (MTB) sau ciclismul montan înseamnă să mergi cu bicicleta pe drumuri neasfaltate, pe poteci, prin noroi, pe pietre, stânci, prin praf, frunze și prin iarbă.

Free Ride

Free Ride este un stil de ciclism, care presupune parcurgerea cu bicicleta a unor trasee dificile, uneori construite artificial, folosind atât obstacole naturale, cât şi artificiale.

BMX

BMX este unul din stilurile ciclismului. Pentru această disciplină a ciclismului se foloseşte acelaşi tip de bicicletă – BMX. Acest sport a apărut în anii 70’ datorită copiilor şi adolescenţilor, care cu orice preţ îşi doreau să participe competiţiile de motocross.

Trial

Trialul este una din probele mountainbikingului, care constă în depăşirea obstacolelor cu bicicleta. Obstacolele pot fi naturale şi artificiale: parapeţi, pietre, buşteni, scânduri.

CICLISMUL PENTRU TOŢI

Devino membrul FCRM

Trimite cerere
FII LA CURENT

Ştirile ciclismului moldovenesc

Rezultatele Finale ale Сampionatului RM la MTB (cursa cross-country olimpic XCO) 2021

29.11.2021
Rezultatele Finale ale Сampionatului RM la MTB (cursa cross-country olimpic XCO) 2021 Rezultate MTB 27.11.2021 on Scribd

Rezultatele Campionatului Republicii Moldova de ciclism șosea 2021

30.08.2021
Campionatul Republicii Moldova de ciclism șosea 2021 s-a desfășurat în perioada 27-29 august la Orhei, cu ocazia aniversării a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova. Rezultatele pot fi vizualizate în procesele verbale de Campionatul: Rezultate Contra Timp on Scribd Rezultate La Linie on Scribd Rezultate Criterium on Scribd

Semnarea Memorandumului de prietenie și cooperare între federațiile de ciclism din Republica Moldova și Republica Polonia

05.06.2021
Ieri, 4 iunie, la Chișinău, a avut loc ceremonia de semnare a Memorandumului de prietenie și cooperare între Federația de ciclism din Republica Moldova și Federația de ciclism din Republica Polonia. La eveniment au fost prezenți: președintele Federației de ciclism din Republica Moldova – Igor Sorin, vicepreședintele Federației de ciclism din Republica Polonia Sebastian Rubin, vice-consul Maciej Kowalczyk și ambasadorul Republicii Polonia în Moldova Bartlomiej Zdaniuk. În conformitate cu acordul, părțile au convenit să promoveze consolidarea dialogului și a interacțiunii dintre Federația de ciclism din Republica Moldova și Federația de ciclism din Republica Polonia, implementarea proiectelor și programelor comune care au un impact pozitiv asupra ciclismului , schimbul de experiență practică în întregul spectru de domenii de interes reciproc. Părțile au discutat, de asemenea, despre dezvoltarea unor site-uri speciale pentru generația tânără și pentru infrastructura de ciclism în general. „Suntem bucuroși să cooperăm cu Federația Poloneză de Ciclism. Aceasta este o oportunitate reală de a face schimb de experiență și de a dezvolta ciclismul în Republica Moldova cu sprijinul profesioniștilor străini ”, a comentat președintele Federației de ciclism din Republica Moldova, Igor Sorin, la semnarea Memorandumului. Cooperarea va avea ca scop dezvoltarea ciclismului pentru copii și tineri, dezvoltarea infrastructurii pentru tinerii sportivi și extinderea calendarului local.

Rezultatele Finale ale Сampionatului RM la MTB (cursa cross-country) 2020

11.11.2020
Rezultatele Finale ale Сampionatului RM la MTB (cursa cross-country) 2020

Campionatul Republicii Moldova (cursa cross-country) 2020

10.11.2020
Duminică, 8 noiembrie, în orașul Chișinău, a avut loc Campionatul Republicii Moldova  la MTB (cursă de cross-country). Acesta este evenimentul final al sezonului și o adevărată sărbătoare a sportului, care a fost așteptată pe tot parcursul anului. Campionatul s-a desfășurat la Chișinău într-unul dintre cele mai populare parcuri dintre orășeni – Valea Trandafirilor. Și este un indicator că evenimentele sportive pot fi integrate în mod eficient în viața urbană fără a perturba pietonii și șoferii. Campionatul din acest an a cuprins următoarele categorii: Copii (2010-2011), Copii (2008-2009), Cadeți mici (2006-2007), Cadeți (2004-2005), Juniori (2002-2003) Under-23 (1998-2001), Femei (2002 și mai maturi), Elite (1997 și mai mature), Masters (2002 și mai maturi). Este demn de remarcat faptul că numărul total de participanți a fost de peste 200, dintre care 170 erau bicicliști sub 18 ani. Aceștia sunt indicatori excelenți care demonstrează că ciclismul moldovenesc se află într-un stadiu de revigorare și dezvoltare rapidă. Atmosfera Campionatului a fost foarte pozitivă, atât datorită vremii (+17 ℃), cât și a dispoziției participanților și a oaspeților. Zelul pentru victorie, susținerea fanilor și incredibil de interesant traseu și-au făcut treaba – sărbătoarea a fost cu succes, iar sportivii au primit premii și emoțiile lor binemeritate de participare. Administrația Federației îi felicită pe toți câștigătorii și, de asemenea, le mulțumește participanților, oaspeților și sponsorilor pentru încredere, sprijin și respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului. Sperăm că anul viitor Campionatele Moldovei de Ciclism vor avea loc în regim normal și vor putea aduna și mai mulți bicicliști. Un reportaj foto detaliat va fi disponibil în zilele următoare pe pagina oficiala al Federației de Ciclism din Republica Moldova. Procesele verbale de cursă vor fi, de asemenea, publicate ulterior.