CLUBURI

CICLISM PENTRU AMATORI

Ciclismul în Republica Moldova nu este practicat doar la nivel profesionist. Acest gen de sport este promovat şi de către cluburile de amatori. În ţara noastră există câteva cluburi de asemenea gen, care dezvoltă ciclismul în ţara noastră

Perseveranza

Club pentru ciclişti amatori, fondat la Chişinău. Acest club a desfăşurat o mulţime de competiţii pe teritoriul Republicii Moldova. În anul 2020, băieţii de la Perseveranza planifică să participe în 44 de turnee ce se vor desfăşura în Republica Moldova, România şi Ucraina.
Clubul este format acum din 6 ciclişti: Dumitru Naumov, Eugeniu Voloşiuc, Roman Saulco, Eugen Lobicov, Serghiu Nichişenco şi Nichita Degtiariov.

TRT Tiraspol Racing Team

Este un club de amatori specializată pe MTB (ciclism montan), care a apărut la Tiraspol în anul 2018. Fondatorul clubului este Alexandru Turceaninov. TRT Tiraspol Racing Team a evoluat la diverse competiţii, desfăşurate în Republica Moldova, România şi Ucraina. În acest an, echipa din Tiraspol planifică să participe într-un număr mai mare de turnee, ce vor fi organizate în România, Ucraina şi Polonia. Membrii clubului TRT Tiraspol Racing Team sunt: Alexandru Turceaninov (1982), Dumitri Kovalenco (1984), Iurie Palamarciuc (1974), Serghei Naparciuc (1969)

MTB.md

Este o echipă specializată pe MTB (ciclism montan). A fost fondată la Chişinău datorită lui Eduard Dovicenco şi Serghei Cuşmaunsa. MTB.MD este prima echipă de amatori din istoria Republicii Moldova, care are echipamentul său propriu, site şi statut oficial de organizaţie non-guvernamentală.

Uroboros Team

Club pentru cicilişti amatori din Chişinău. Uroboros Team a fost fondat de către Renat Zakirov şi Serghei Uzun.

Krok

Fondatorul clubului este Serghei Rodin. KROK are la moment 15 membri. Din spusele lui Serghei Rodin numărul acestora va creşte în perioada apropiată.