Campionatul Republicii Moldova (cursa cross-country) 2020

Duminică, 8 noiembrie, în orașul Chișinău, a avut loc Campionatul Republicii Moldova  la MTB (cursă de cross-country). Acesta este evenimentul final al sezonului și o adevărată sărbătoare a sportului, care a fost așteptată pe tot parcursul anului.

Campionatul s-a desfășurat la Chișinău într-unul dintre cele mai populare parcuri dintre orășeni – Valea Trandafirilor. Și este un indicator că evenimentele sportive pot fi integrate în mod eficient în viața urbană fără a perturba pietonii și șoferii.

Campionatul din acest an a cuprins următoarele categorii:

Copii (2010-2011), Copii (2008-2009), Cadeți mici (2006-2007), Cadeți (2004-2005), Juniori (2002-2003) Under-23 (1998-2001), Femei (2002 și mai maturi), Elite (1997 și mai mature), Masters (2002 și mai maturi).

Este demn de remarcat faptul că numărul total de participanți a fost de peste 200, dintre care 170 erau bicicliști sub 18 ani. Aceștia sunt indicatori excelenți care demonstrează că ciclismul moldovenesc se află într-un stadiu de revigorare și dezvoltare rapidă.

Atmosfera Campionatului a fost foarte pozitivă, atât datorită vremii (+17 ℃), cât și a dispoziției participanților și a oaspeților. Zelul pentru victorie, susținerea fanilor și incredibil de interesant traseu și-au făcut treaba – sărbătoarea a fost cu succes, iar sportivii au primit premii și emoțiile lor binemeritate de participare.

Administrația Federației îi felicită pe toți câștigătorii și, de asemenea, le mulțumește participanților, oaspeților și sponsorilor pentru încredere, sprijin și respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului. Sperăm că anul viitor Campionatele Moldovei de Ciclism vor avea loc în regim normal și vor putea aduna și mai mulți bicicliști.

Un reportaj foto detaliat va fi disponibil în zilele următoare pe pagina oficiala al Federației de Ciclism din Republica Moldova.

Procesele verbale de cursă vor fi, de asemenea, publicate ulterior.

Category:
  News

Leave a Reply

Your email address will not be published.